…GEREKEND vanaf het jaar 1934 A.D. kwamen Adam en Eva 37.848 jaar geleden op Urantia aan. Het was halverwege het zomerseizoen en de Hof stond in volle bloei toen zij arriveerden. Onaangekondigd daalden midden op de dag de twee serafijnse transporten (vergezeld van de medewerkers uit Jerusem aan wie het transport van de biologische verheffers voor Urantia was toevertrouwd) langzaam neer op het oppervlak van de rondwentelende planeet, in de nabijheid van de tempel van de Universele Vader…Blz 828.1

HET URANTIA BOEK

 EXTRA |FACEBOOK| TWITTER | YOUTUBE |STUDIEGROEPEN | GUESTBOOK| VACATURES| DONATIES

Copyright © 2011-2019 [Stichting Triniteit KvK-Nummer 53039416] Laatst bijgewerkt: 7 September 2019

      WAT IS HET URANTIA BOEK

De planeet aarde met haar spirituele benaming Urantia is heel speciaal in de ogen van het hele lokale universum Nebadon waar de aarde onder andere deel van uitmaakt. Meer dan 2000 jaar geleden was onze planeet net zoals nu de place to be. Hier kon men in levende lijve getuige zijn van de zelfschenkingsmissie van de Schepper Zoon, Michael Christus ook wel bekend als Jezus van Nazareth; en kon men als urantiaan samen met hem deelnemen aan dit geweldige avontuur om de beste geschiedenis tot nu toe ooit op aarde te schrijven.

Onze planeet werd uit miljoenen andere gekozen om toneel te worden van zijn belangrijkste en zevende zelfschenkingsmissie. Door net zoals ons geboren te worden uit een moeder en te sterven in vlees en bloed; werd hij ene van ons en leefde hij als ene van ons en was hij waarlijk de Zoon des Mensen. Zo wist hij op deze manier met succes zijn missie af te ronden en de rebellen van de opstand de kop in te drukken, door niet toe te geven aan de wereldse verleidingen en de wil van de Universele Ouder te verkiezen boven die van hemzelf ten behoeve van de mensheid en het hele lokale universum.

Dit geweldige avontuur net zoals de avonturen van Melchizedek, Adam en Eva, Abraham, Andon en Fonta de eerste mensachtige en iedereen die een significante fysieke en spirituele bijdrage heeft gehad op aarde tot aan de hemelvaart toe, worden uitvoerig besproken in het Urantia Boek in haar 196 hoofstukken: zie deze >link<. Het Urantia Boek gaat verder waar andere inzichten geen toegang tot hebben gehad en vertelt dat alle mensen één familie zijn, zonen en dochters van één God; de Universele Vader en met een reden geschapen zijn.

Deze gezamenlijke spirituele Ouder is volgens het Urantia Boek direct en indirect via de schepping ook verantwoordelijk voor het tot stand brengen van het leven, het ontstaan van de aarde; het Meester Universum met al haar hemellichamen en levensvormen en wordt als nooit van tevoren duidelijker en liefdevoller beschreven, zodat zij die zoekenden zijn een nog beter beeld kunnen krijgen van de Eerste Bron.

Doordat de verhandelingen van deze vijfde openbaring op een wetenschappelijke, filosofische en religieuze manier beschreven worden; zijn velen van mening dat het boek de capaciteit heeft om wereldwijd een significante bijdrage te leveren aan het religieuze en filosofische denkvermogen van de mensheid. Het Urantia Boek is geen "religie" op zichzelf en de Urantia Foundation niet haar kerk. Het is aan jou de lezer zelf te bepalen wat je met het boek en haar kennis zult gaan doen, om er een persoonlijker geloof van te maken indien wenselijk. Voor meer info zie ook >link<.

An Introduction to The Urantia Book by Harry McMullan, III
Origin of The Urantia Book Meredith Sprunger's
A HISTORY OF THE URATIA PAPER
how did the urantia paper come to be